• Goudvink

    deze morgen trof ik er eentje aan dicht bij de herdersbrug in Dudzele, wordt bij ons ook Bloedvink genoemd van wege de bloedrode kleur op de borst van het mannetje. Op de foto zie je een vrouwtje iets minder gekleurd maar ook zeer mooi. Vroeger trof je ze meer aan maar nu is het bij ons een zeldzaamheid geworden. In de Ardennen kun je ze nog meer zienDSC_4902-1.JPG en ze broeden daar ook .

  • Pestvogels

    vandaag had ik het geluk een groep Pestvogels te kunnen fotograferen, ze verblijven al een poosje in Koksijde waar ze zich tegoed doen aan de bessen van Juniperus. Ze broeden in Scandinavië en SiberiëDSC_4320.JPG en zakken tijdens de winter af naar het zuiden als hun voedselvoorraad op is, hier doen ze zich tegoed aan allerlei bessen, terwijl ze in de zomer van insekten leven.Het zijn zeer mooie vogels en ze zijn niet schuw daar ze geen mensen gewoon zijn. Eenmaal je het geluid gehoord hebt zal je het nooit meer vergeten, het is precies een klein belletje dat rinkelt, een unieke ervaring .Ze hebben ongeveer de grootte van een Spreeuw.

  • Kleine Zwaan - Cygnus bewickii

    DSC_4000.JPGDSC_4018.JPGéén van mijn lievelingsvogels, is een overwinteraar die vooral te vinden is in Nederland, na de koude periode van december  zijn er ook verschillende exemplaren te zien in Belgie. De vogel broedt in arctische gebieden in Rusland, het nest bevat totDSC_3912.JPG 6 eieren. Het is zeer aangenaam om de vogels te bekijken en te beluisteren. Ze leven van waterplanten en ook de resten van de oogst waarbij vooral suikerbieten gegeerd zijn. De jongen zijn grijs en blijven bij hun ouders tot ze een partner gevonden hebben. De vogels blijven trouw aan hun wederhelft, als een van beiden sterft duurt het soms 2 jaar voor ze weer een partner hebben.