• Drieteenstrandloper

    stilletjes aan zie je ze terug op de golfbrekers, de strandlopertjes, ze sijpelen binnen aan onze kust na het broedseizoen. Je kan nog hier en daar wat van hun zomerkleed ontwaren. Gisteren zag ik in Oostende mijn eerste Drieteenstrandlopertjes, die hebben hun naam te danken aan het ontbreken van de achterteen. Ze kunnen zeer vlug over het strand lopen, je kan ze alleen zien vanaf het najaar en de eerste komen al in augustus toe.DSC_6848.JPGDSC_7015.JPGDSC_7068.JPG

  • Ligusterpijlstaart

    ik had al een paar dagen korreltjes zien liggen onder mijn ligusterhaag maar geen rups gevonden tot vanmorgen ze zich toch vertoonde. Het is de  rups van de Ligusterpijlstaart , een nachtvlinder die zijn eitjes op liguster legt, het is een redelijk grote vlinder. De rups meet ongeveer een 9 cm DSC_6693.JPGDSC_6698.JPGDSC_6712.JPGen is prachtig van kleur, ze kruipt in een holletje in de grond om te verpoppen en volgend jaar uit te komen.

  • Duinkerke

    gisternamiddag een wandeling weest maken op het strand van Duinkerke, er was heel wat te zien. We zagen een grote groep Grote sternen met een paar Visdiefjes, ook een Kleine strandloper en allerhande meeuwen, op de muur die ver in zee loopt staan vele Paardenanemonen. Wat me wel verschrikkelijk tegen de borst stoot is dat er vanaf augustus regelmatig jagers op het strand zitten, niet te geloven, die mannen knallen alles af wat maar passeert, gisteren zag ik Regenwulpen zomaar neerschieten, de jachtlobby heeft blijkbaar nog veel macht in Frankrijk , ik vind het godgeklaagd mDSC_6554.JPGDSC_6483.JPGDSC_6623.JPGDSC_6610.JPGDSC_6583.JPGaar wie ben ik .