• Grote bonte specht

    DSC_8959.JPGelk jaar voeder ik de vogels in mijn tuin en begin er zo stilletjes aan na half september met wat nootjes op te hangen. Half oktober zet ik dan mijn voedertafel en geef vooral gepelde zonnebloempitten, de firma Vivara is uitstekend voor de aanschaf van allerlei vogelvoer. Sedert een paar dagen krijg ik regelmatig bezoek van de Grote bonte specht, de meest algemene van onze inheemse spechten, een plezier om die gade te slaan. Eerst kwam er een vrouwtje maar sedert gisteren komt er ook een jong mannetje, deze zit nog niet volledig op kleur en is zeker niet schuw, dat belooft.

  • Zeewandeling

    Gisteren bij en heerlijk weertje DSC_8767.JPGDSC_8766.JPGDSC_8733.JPGDSC_8637.JPGeen grote wandeling gemaakt aan zee, daar het hoog water was zaten veel vogels dicht bij de dijk en met wat geduld waren ze zeer dicht te benaderen. De zee was zeer rustig, een heerlijk zonnetje en weinig wind, zo kan september ook zijn.

  • Spinnentijd

    vanaf september kun je in de natuur de spinnen bewonderen, er is al veel meer morgendauw en de fijne druppeltjes kun je dan in de spinnenwebben zien glinsteren. De spinnen zijn er altijd wel maar nu vallen ze meer op, ze hebben hun volwassen stadium bereikt en je komt overal hun spinsels tegen. De laatste jaren hebben we er een mooie soort bij nl. de wespen- of tijgerspin, prachtige kleuren en een speciaal web. Ook de viervlekwielwebspin kun je nu tegenkomen, bestaat in verschillende kleuren van  lichtgroen tot donkerbruin, er zijn veel mensen bang van spinnen maar ze doen zoveel goed door allerlei insekten te vangen en van de soorten die bij ons voorkomen hoef je echt niet bang te zijn .DSC_7722.JPGDSC_7712.JPGDSC_7703.JPG