• Sneeuwuil 2

    Ben vandaag nog eens terug geweest en het prachtbeest zat er nog en nu wel met heel wat betere lichtomstandigheden. Er was veel volk, ik heb nog redelijk wat bekende gezichten tegengekomen, was best gezellig daar in Zeebrugge. Vandaag 22 december staat een mooi artikel in het Nieuwsblad in het streeknieuws van Brugge-Oostkust.DSC_3198.JPGDSC_3174.JPGDSC_2540.JPG

  • Sneeuwuil

    Vanmorgen kreeg ik een bericht binnen dat er een Sneeuwuil gesignaleerd was in de haven van Zeebrugge. We weten voorlopig niet of het een ontsnapt exemplaar zou zijn of eentje die op een boot meegevaren is, wat nogal eens gebeurd is een paar jaar geleden. Het is een prachtexemplaar, niet zo schuw en wel gezond, houdt alles goed  in het oog. VerblijfDSC_2415_filtered.jpgDSC_2323_filtered-001.jpgDSC_2320.JPGDSC_2438_filtered-001.jpgt normaal in het uiterste noorden van Europa, Azië en Noord -Amerika waar die op de grond nestelt. Af en toe komt die eens bij ons voor als zeer zeldzame dwaalgast.

  • IJsduiker

    Vandaag ben ik eens naar de haven van Zeebrugge geweest omdat er een IJsduiker gemeld was, na wat zoeken kwam die plots boven met een krabje in zijn bek. Het is al een paar jaar geleden dat we deze zeldzaamheid nog eens konden bewonderen aan de kust. Hij broedt in Alaska, Canada, Groenland en IJsland op de binnenwateren en beide ouders zorgen voor hun kroost.Ze leven van vis, kreeftachtigen en soms waterplanten. Bij ons is het een zeer zeldzame gast. Het is de nationale vogel van Canada en die staat afgebeeld op de ééndollarmunt. Het zomerkleed is zeer mooi, in de winDSC_2241_filtered-001.jpgDSC_2239_filtered-001.jpgDSC_2238_filtered-001_filtered.jpgter is die eerder grijs met een 'bultje' op zijn kop.