• Asio flammeus - Velduil - Hibou des marais

  Gisteren even het schouwspel van de verschillende Velduilen weest gadeslaan. Er waren heel wat fotografen op de been in de Uitkerkse polder en het loonde echt de moeite. Op de ene plaats waren ze al actief vanaf 13u, waarschijnlijk door het mooie en betrekkelijk windstille weer. Veel mensen hadden daar ook rekening mee gehouden en rond 16u was het een drukte van jewelste, ik zou niet willen instaan hebben voor de totale som van toestellen en lenzen die daar stonden. De Uilen die er reeds lange jaren komen overwinteren stalen er de show, dicht overvliegen , duiken naar een prooi een adembenemend schouwspel waar we zeer van  genoten hebben. Ondertussen een babbeltje slaan met de collega's hobbyfotografen en thuis nog wat nagenieten van de foto's de ene al wat beter dan de andere......

  DSC_7809_filtered.jpgDSC_7792_filtered.jpgDSC_7881_filtered.jpgDSC_7876_filtered.jpgDSC_7795_filtered-001_filtered.jpg

 • Het blijft maar druk

  Op en rond mijn voedertafel, het moet hier waarschijnlijk goed zijn. Ik blijf voederen tot in maart of langer volgens de weersomstandigheden. Ik denk eigenlijk dat de winter zo goed als voorbij is ( en we hebben nog niets gehad) want als je ziet op de weerkaarten dat het overdag al ferm boven nul is in Moskou dan zit koning winter wel heel ver...... Ik zou eigenlijk nog wel eens een sneeuwdekje willen zien bij ons.

  DSC_8125.JPGDSC_8008.JPGDSC_8011-001.JPGDSC_8054.JPGDSC_8107_filtered.jpg

 • Haven van Duinkerke

  Gisteren was ik eerst niet van plan om te gaan fotograferen maar we zijn toch na de middag eens naar de haven van Duinkerke gereden. Op het eerste zicht was er niet zoveel te zien tot we plots een Rotgansje zagen die zich zeer gewillig liet fotograferen, het licht was ondertussen toch iets beter geworden en toen we ook nog een IJsduiker zagen was ik toch tevreden. Eigenlijk is het daar een vuile boel in de haven, veel zware industrie, veel afval enz. maar om vogels te fotograferen is het meestal wel goed, ook in de lente en zomer kun je er mooie planten vastleggen omdat er nog veel braakliggende percelen zijn. In het mooiste stuk mag je niet meer in omdat ze daar een gasterminal gebouwd hebben.

  DSC_7617.JPGDSC_7700.JPGDSC_7725.JPGDSC_7740.JPG