• Atalanta

  De meest getelde vlinder in het vlindertelweekend van Natuurpunt. Deze vlinder doet het precies goed de laatste jaren, eindelijk eens wat goed nieuws over een vlinder van bij ons , alhoewel het een trekvlinder is. Elk jaar komen ze vanuit het zuiden. Ze brengen hier in de zomer een nieuwe generatie voort. In het najaar trekken ze terug naar het zuiden en dit gebeurd soms in groep. Ze houden van vlinderstruiken en in het najaar snoepen ze van afgevallen fruit. Ik weet nog goed bij onze buren stond er een perenboom met van die kleine oogstpeertjes ( waren in augustus al rijp), op de afgevallen peertjes vond je ze altijd. Ze leggen hun eitjes op brandnetel, zoals de Kleine vos en de Dagpauwoog( deze laatste heeft het hier in de streek niet goed gedaan, heb er amper een paar gezien). Wordt ook nummervlinder genoemd, als je in detail kijkt  zie je het nummer 98-89 volgens de kant dat je de vlinder bekijk( zie foto hieronder), een andere naam is de Admiraalvlinder.

   

  DSC_1582.JPG

  DSC_1586.JPGDSC_1617.JPG

 • Donder en bliksem

  Na een paar pogingen is het toch gelukt om de bliksem erop te krijgen, eerst geprobeerd met lage iso,  klein diafragma en  de camera op bulb gezet en natuurlijk vanop statief, ik kreeg alleen heel witte foto's omdat de bliksem zo fel was. Ik heb dan met een lange sluitertijd gewerkt en na een paar foto's was er toch eentje bij waar ik blij mee was. Het zou nog heel wat beter kunnen, dat is oefenen een volgende keer en zeker maken dat ik veilig blijf.

  DSC_1797.JPGDSC_1850.JPG

 • Wonderlijke luchten

  Zaterdag waren we in de Ardennen, het was er heet. Tegen de avond kwam er een onweer opzetten, juist voor het onweer was de lucht overladen met prachtige wolkenformaties, hoe die allemaal noemen daar ken ik te weinig van, op de eerste foto hieronder zie je wel mammatusbewolking (  genoemd naar de vorm van een vrouwenborst). Prachtige lucht met daarna klank en lichtspel... dat is voor morgen.

  DSC_1709.JPGDSC_1702.JPGDSC_1705.JPGDSC_1751.JPG