• Bonte strandloper

  Nu het herfst aan het worden is, ga ik regelmatig naar de kust om vogels gade te slaan, er is altijd wel één en ander te zien op de golfbrekers. Gisteren zat er toch ook al een Bonte strandloper, meestal zijn ze in groep maar dit beestje was helemaal alleen en leek mij eerder wat moe, misschien van de lange trek uit het noorden. We kunnen ze nog de hele winter bewonderen. Het zou eigenlijk eens goed moet waaien uit  NW dan worden de vogels die over zee trekken meer gedwongen om dicht bij de kust te vliegen en krijg je meer mogelijkheden om ze te fotograferen, gisteren was er ook veel wind maar uit de verkeerde richting.

   

  DSC_7270.JPGDSC_7246.JPG

 • Juveniel Bontbekje

  Bij jonge vogels zie je nog niet de kleuren in de bek en is het soms even goed kijken welke soort je voor handen hebt, vlak aan zee heb je de meeste kans op Strandplevier en Bontbekplevier. Ze zaten nog even te genieten van het zalige nazomerweer waar er nog niet onmiddellijk een definitief einde aan lijkt te komen. Je kan ze ook herkennen aan de fijn geschubde rug, de donkere snavel en de geelgekleurde pootjes. Het is een vrij algemene broedvogel, je vindt ze op stenige terreinen dicht bij de kust, of op het strand waar veel schelpen liggen. Door hun schutkleur zie je ze amper, ze maken een kuiltje in het zand waar ze hun eitjes in leggen.

   

  DSC_5996.JPGDSC_6011.JPGDSC_6044.JPG

 • Jolly Jumper....

  Het gaat niet over het paard van Lucky Luke maar veel vogels en vooral de waadvogels slapen of rusten op één poot en dit is om minder warmte te verliezen, ook het opzetten van de pluimen is daarvoor bedoeld. Als ze slapen of rusten produceren ze minder energie en zo wordt dit gecompenseerd. Bij het fotograferen zag ik dat er eentje nogal dikwijls een sprongetje maakte, na een reeks foto's kon ik dit toch eens vastleggen wat een grappige plaat opleverde, vandaar de Jolly Jumper.