Nonnetje

Vooral het mannetje met zijn wit verenkleed met zwarte accenten is een prachtige verschijning. Je zal ze bij ons aantreffen als het heel hard wintert en de meren in Nederland ( vooral het Marker en IJsselmeer) bevroren zijn want daar komen de meeste overwinteraars voor. Het is al weer een paar jaar geleden dat we ze hier nog op bezoek hadden. De vrouwtjes hebben een soberder verenkleed. Ze broeden in het hoge Noorden in boomholtes, dikwijls gemaakt door de Zwarte specht. Ik hoop ze toch weer eens te kunnen bewonderen deze winter alhoewel het op dit ogenblik niet echt winters uitziet hier en ook niet in de nabije toekomst  al had ik er wel hoop op maar we krijgen voorlopig niet de echte winter over ons heen.

DSC_0385_filtered.jpg

Commentaren

  • Wat een mooie foto! Zo met dat golvende water voor het beestje!

  • Een prachtige vogel ! Nog nooit gezien of ervan gehoord. Het lijkt wel een beetje familie te zijn van de orka, met zijn zwart/witte kleuren. Dank je wel voor je zalige natuurfotografie.

  • een heel mooie!

  • Ze zitten bij ons inderdaad vlakbij in Het Marker en ook in het IJsselmeer vlakbij de sluizen van Enkhuizen. Maar zo mooi als jij deze hier laat zien heb ik ze nog niet kunnen vastleggen!!! Prachtige foto!

De commentaren zijn gesloten.