Natuurpareltjes - Pearls of Nature - Page 8

 • Mijn restaurant ....

  Elk jaar in oktober gaat het open mijn restaurant, ik sta niet in de Michelingids of misschien toch bij de vogels. Bij veel mensen is het kommer en kwel op de voedertafel maar bij mij is het volle bak. Bijna elke dag krijgen we bij Natuurpunt de vraag binnen hoe het toch komt dat er zo weinig vogels in de tuinen voorkomen op dit moment ( ik ben vogelconsulent bij Natuurpunt). Er zijn een paar redenen nl. het broedseizoen bij de Mezen is een echte ramp geweest door het natte weer in het voorjaar, het wintert niet echt en er zijn zeer veel zaden en vruchten allerlei waardoor de vogels minder in de tuinen komen, mocht er eens een paar dagen sneeuw liggen zou dit wel veranderen maar dat zit er voorlopig niet in.

  DSC_7964.JPG

 • Sneetje maan ?

  Gisteravond zat de maan hier mooi te pronken, net toen ik een paar foto's nam vloog er een vliegtuig net voor de maan, je kan aan de top van de snede nog mooi het vliegtuig zien, precies alsof er sneetjes werden van gemaakt.

  DSC_4815.JPGDSC_4799.JPG

 • Boze Fuut....

  Zondag zat er een grote  groep Futen op de Spuikom, ze komen daar elk jaar overwinteren. Er zat een echte ruziemaker tussen, telkens er eentje te  dichtbij kwam werd die agressief, wel goed voor wat actiefoto's, dat wel...

  DSC_6472.JPGDSC_6474.JPGDSC_6473.JPG